WASVERZACHTER

 

Voor dit nieuwe vak moesten wij twee merken tegenover elkaar zetten en beoordelen op brand design zoals, beeldmerk, reclame, personeel, etc.

Hiervoor had ik wasverzachters gekozen.

robijn2                                              silan

Het logo van Robijn is Rood met geel                                       Het logo van Silan is Blauw met ook word Robijn vaak geassocieerd met                                             ‘een vleug’ eronder.             het beertje. Dat staat voor zacht.

beertje-robijn

Robijn is een onderdeel van Unilever.                                    Silan is een onderdeel van Henkel. Wat ontstaan is in het jaar 1977                                                 Wat ontstaan is in het jaar 1965

In principe leveren beide producenten hetzelfde maar hebben een andere uitstraling. Ook de prijs is niet verschillend zo is een fles van 750 ml van Robijn 2,00 en een fles van Silan 1,95. Toch wast de meerderheid van Nederland met Robijn, dit komt doordat het bekender is. In de reclames van Robijn kwamen ook vaak bekende Nederlanders voor, zo deed bijvoorbeeld Frans Bauer of Chantal Jansen een reclame voor Robijn. Silan maakt geen gebruik van bekende Nederlanders en probeert ook goede reclames te maken door middel van een ‘warme’ stem te gebruiken.

Reclame Robijn – Reclame Silan

robijn__wasverza_4fd32c07cb218silan2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitstraling van de flessen is ook verschillend, zo is bijvoorbeeld de fles van Robijn een uniekere vorm, deze lijkt ergonomisch fijner in de hand te liggen. De fles van Silan lijkt op een standaard fles. Robijn maakt gebruik van een kleur met uitzondering van het beertje en logo, deze vallen daardoor ook meer op. Silan Maakt gebruik van een kleur overgang.

Mijn voorkeur gaat uit naar Robijn, dit omdat dit een luxere uitstraling heeft. En ik door het beertje ook het idee krijg dat het zachter is. Deze luxe uitstraling komt voornamelijk door de afwerking van de fles. En ook de eentonige kleur.

 

 

 

 

 

 

Advertenties