De expeditite

Het project ‘De ontdekfabriek’

Het eerste project van dit schooljaar. Dit project gaat over de ontdekfabriek. De ontdekfabriek laat kinderen op basisscholen met techniek in aanraking komen op een leuke manier. Zij maken films waar het verhaal nog niet afgelopen is. Zodat ze zelf een eind kunnen verzinnen. Vaak geven ze daarna workshops die de kinderen mogen doen, zoals bijvoorbeeld een voorwerp uit de film na maken. Nu heeft de ontdekfabriek ons gevraagd om een voorwerp te maken die ze na het zien van de film mee naar huis kunnen nemen.

Ons groepje had de film ‘De expeditie’ toegewezen gekregen. Deze film gaat over 2 mannen die de Himalaya gaan beklimmen. Deze mannen worden dan geraakt door een lawine. Waarna een van de mannen verdween. Deze man is tot op heden nog niet terug gevonden. Net voordat ze door de lawine geraakt werden gaf de vermiste man een opmerkelijk voorwerp aan de ander. Dit voorwerp is een erg oude beschaving. Door dit voorwerp denken ze dat de vermiste man nog leeft. Een expeditie groep van 6 personen gaat de Himalaya nu weer beklimmen om de vermiste man te vinden.

Naar aanleiding van deze film hadden wij, als groep, besloten dat we een bord spel gingen maken. Waar je een berg moet beklimmen en door een aantal kampen moet voordat je het einde kunt bereiken. Deze berg wordt opgebouwd door vragen goed te beantwoorden, deze berg is dan ook door jou eigen creatie gemaakt.

Afgelopen week heeft een jongen uit mijn groepje gepitcht namens ons. De ontdekfabriek keurde het goed, dus we mogen verder met ons ontwerp!

Advertenties